Facilitare comunitară

Campanii de conștientizare, work-shop-uri și evenimente comunitare

Activitatea de facilitare comunitară a fost, poate, cea mai dinamică activitate din cadrul proiectului, antrenând mulți membrii din cele două comunități, de la copii la persoane vârstnice.

Jocurile la Șură au animat oamenii de toate vârstele, Tura de biciclete a încurajat participanții să abordeze un stil de viață sănătos și chiar a atras și alte persone din afara comunei să participle, precum și un meci de fotbal.

În cadrul proiectului au fost organizate campanii de conștientizare pe teme diverse precum identitatea comunității, nediscriminare, biodiversitate sau inovație social. Am sărbătorit împreună Ziua Comunității, Ziua copilului, Ziua Recoltei, Sărbătoarea Centenarului, am petrecut la Concert de Crăciun, am organizat un Târg de Crăciun caritabil și tot datorită grijei față de semenii noștri am avut campania umanitară Dăruind Primești și programul Învață un copil să scrie și să citească.

Am mai organizat Workshop-uri despre tradiții și meserii și tot în acest sens au avut loc șezători de țesut la război, de cusut, de încondeiat ouă și chiar o expoziție de articole trandiționale și handmade.