Educație

Sprijin pentru accesul și participarea la educație

2 programe Școală după școală

Programul complementar activității școlare obligatorii oferă oportunități de învățare formală și nonformală, pentru consolidarea competențelor, învățare remedială și accelerare a învățării prin activități educative, recreative și de timp liber și se adresează atât elevilor din învățământul primar, cât și elevilor din învățământul secundar.

2 Hub-uri educaționale – activități extracurriculare

Locuri de desfășurare a activităților extracurriculare dotate cu: cărți, jucării, echipamente IT, suport pentru pregătirea temelor și derularea de măsuri precum acordarea de pachete cu materiale educaționale, revista comunității, evenimente tematice la care vor avea acces și părinții, acțiuni de voluntariat, campanie pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

În mai multe cuvinte:

Școală după școală
Timp de aproape 3 ani copiii din comunele Geaca și Cornești au beneficiar zilnic de programul Școală după Școala. Au fost formate 2 grupe, o grupă din clasele primare și o grupă din clasele gimnaziale, lucrând personalizat în funcție de nivelul și de nevoile lor.

Programul Școală după Școală a fost structurat în două parți. Patru zile pe săptămână elevii au fost ajutați la teme și au făcut exerciții care să îi ajute să recupereze programa școlară și o zi pe săptămâna copiii au participat la Hub – centru de educație comunitară și antreprenorială. În cadrul HUB-ului participanții au fost implicați în piese de teatru, redactarea unei reviste, proiecte pentru comunitate precum Serbări de Crăciun, Ziua Centenarului, Ziua Comunei, Târg de Crăciun.


40 de elevi din cele două comune au beneficiat în anul 2019 de o tabără la munte unde au avut parte de o experiență memorabilă și în ambele comune elevii s-au implicat în a dărui comunității ceva din experiența lor. În comuna Cornești am realizat o pictură murală intitulată ”Educația Sădește” iar în Comuna Geaca, copiii au realizat o plansă manifest cu o lungime de 3 metri PRO-EDUCAȚIE pe care au dăruit-o școlii.

Grădinița estivală
Și copiii din învățământul preșcolar au beneficiar de acest program, organizând în cadrul proiectului 2 ediții de Grădiniță Estivală. În total au beneficiat de Grădinița Estivala 43 de copii, fiind timp de 21 de zile în compania unui expert educațional care să ii ajute să se integreze mai bine în colectivitate și să se adapteze programului școlar.

Școala părinților
Educația copiilor nu poate fi desăvârșită dacă nu continua și acasă și de acea au fost organizate și sesiuni de consiliere pentru părinții care au copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Pentru asta s-au organizat 6 ateliere de Școala Părinților la care au participat 13 părinți.