Antreprenoriat Rural

Îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în mediul rural
şi promovarea antreprenoriatului în activităţi non-agricole

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Curs gratuit de „Start-up antreprenorial în economia socială” pentru regiuna Nord-Vest

 

 

 

 

 

 

Logo-uri_sus-_mici

 

 

 

 

 

 

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, partener în cadrul proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560), alături de Consiliul Județean Alba, în calitate de beneficiar, și Centrul de Formare Continuă și Evaluarea Competențelor în Asistență Socială (CFCECAS), Structural ConsultingTM Group și Die Querdenker, în calitate de parteneri, anunță organizarea unui curs gratuit de „Start-Up antreprenorial în economia socială” cu durata de 3 zile.

Cursul se adresează antreprenorilor și potențialilor antreprenori din regiunea Nord-Vest, interesați în dezvoltarea de proiecte și afaceri în domeniul economiei sociale.

 
Cursul se va desfășura în perioada 25-27 februarie 2013, între orele 9:00-17:00, în Cluj-Napoca și va fi furnizat de către experți ai Fundației Civitas pentru Societatea Civilă.Printre temele abordate în cadrul cursului se numără:

-Economia socială și construirea strategiei de business;

-Demararea afacerii (dezvoltarea ideii de afacere, aspecte legislative privind înființarea);

-Adresarea nevoilor grupurilor vulnerabile;

-Marketing și relația cu clienții;

-Finanțarea afacerii.

 

 

Mai multe informatii pe site-ul www.civitas.ro


Logouri_jos-_mici

 

 

Agraria 2013, între 23 și 26 Aprilie la Romexpo Transilvania

Agraria, Târgul Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie, este cel mai mare târg agricol din Transilvania, aflat anul acesta la a 19-a ediție. Evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă pentru firmele și persoanele fizice interesate de a interacționa cu noutățile din domeniu, de a stabili legături între expozanți, de a-și prezenta publicului produsele sau serviciile. În anul 2012, târgul a avut peste 300 de expozanți, din 12 țări europene și peste 22.000 de vizitatori.

Anul acesta târgul se desfășoară între 25 si 28 Aprilie, la Romexpo Transilvania, în Cluj-Napoca. Taxa de participare este de 100 de euro, iar chiria pe mp cuprinsa intre 75 și 85 de euro. Prețurile nu includ TVA. Mai multe informații găsiți pe site-ul târgului http://www.agraria.info.ro/

 

sursa: Agraria 2011, vizita de la grădi

Demarează Proiectul „Formarea Fermierului din Teritoriul GAL Someș Transilvan”

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă - Filiala Cluj în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca - USAMV - demarează activitatea de Informare și Formare Profesională începând cu data de 25 noiembrie 2013 pentru proiectul ”Formarea Fermierului din teritoriul GAL Someș Transilvan”, finanțat de Agenția de Plăți pentru Dezvoltarea Rurală și Pescuit - APDRP - prin programul LEADER.

Proiectul cuprinde o etapă de Informare iniţială completată ulterior cu una de Formare Profesională.

Etapa de Informare va avea loc începînd cu data de 25 noiembrie 2013 pînă la sfârşitul anului în toate cele 14 comune membre ale GAL-ului Someș Transilvan, respectiv comunele: Apahida, Bonțida, Cornești, Jucu, Sic, Bobâlna, Aluniș, Borșa, Dăbâca, Iclod, Mintiu Gherlii, Recea Cristur, Vultureni, Gîrbou.

Informarea vizează beneficiarii publici, privaţi (agricultori, întreprinderi mici şi mijlocii), asociaţii de agricultori, ONG-uri din spaţiul rural al GAL-ului şi va sublinia rolul şi importanţa desfăşurării unor activităţi agricole eficiente şi durabile.

Ulterior vor urma cursurile de Formare Profesională ce vor fi organizate în comunele: Apahida, Bonţida, Jucu, Sic şi Corneşti şi se vor derula în perioada 13 ianuarie – 14 martie 2014.

Beneficiarii direcţi ai cursurilor sunt persoanele de pe întreg teritoriul GAL Someș Transilvan, din domeniile silvicol, apicol, industrie agro-alimentară, agricol şi zootehnic.

Cursurile de Formare Profesională vor cuprinde următoarele Module:

 • Management de proiect
 • Management financiar
 • Metode de Marketing
 • Protecţia mediului
 • Agricultură şi produse ecologice
 • Procesarea produselor ecologice
 • Managementul exploataţiei
 • Apicultură
 • Legumicultură
 • Silvicultură
 • Modalităţi noi de valorificare a resurselor locale.

În cadrul acestui proiect vor fi organizate GRATUIT 5 zile de instruire teoretică și 1 zi de vizită pe teren în locații unde s-au implementat proiecte în domeniul agricol finanțate din fonduri UE.

Totodată, prin proiect se va asigura transportul şi masa cursanţilor.

Cursantii vor fi selectați astfel încât la nivelul proiectului să avem: 100 de persoane active în agricultură, 100 de persoane active în industria agro-alimentară şi 50 de persoane active în domeniul silviculturii.

Proiectul vizează îmbunătățirea cunoștințelor grupului țintă cu privire la agricultura eficientă și durabilă, dezvoltarea locală și abordarea LEADER în noul context deosebit de favorabil definit în strategia Planului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020.

Cei interesaţi se pot înscrie şi prin completarea talonului de înscriere (pe care îl puteți accesa aici ) şi trimiterea acestuia pînă cel târziu în data de 31 decembrie 2013 la adresa de email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe fax la numărul: +40 264 590 555.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să sunaţi la telefon: +40 264 590 554.

Persoana de contact: Annamária KIRÁLY

Mulţumim şi vă aşteptăm cu drag la curs.

Slană-fest! Festival dedicat slanei, la Cluj

Sâmbătă, 9 Februarie 2013, Breasla Meșteșugarilor din Transilvania vă așteaptă la un festival inedit, dedicat slanei. Pe terasa Insomnia Cafe din Cluj, str. Universității, nr. 2, cei mai pricepuți meșteșugari în arta preparării slanei se vor întrece în bucate.

Ești aici: Home Știri